Welcome to my world. Be nice here. +Follow | Dashboard
Dream High
entryaboutstuff




Kredit Telefon Lesap ?
Sunday, 16 December 2012 | 6 comment(s)
Assalamualaikum,


classic >.<

Meh sini aku nak cite sikit. Frustrating giler cite ni...and it happened to me. Lebih kurang 2 minggu lepas aku mintak mak aku topup. Mak aku pun bagi lh RM20. And then khamis baru ni aku check lah kredit aku tinggal berape. Betape terkejut gorilla aku tengok tinggal SATU RINGGIT lebih je !!!!!!!! WOIIIIIIIII, tertekan semacam aku. Dh bayang ah, RM19 hilang gitu je. Pikir balik aku tak pernah call sape2 pun mase tu. Message ? Pffft, tak kan lah sampai 1900 message aku send ! I'm not like that =.=

Hari jumaat aku mintak lagi kredit. Ummi pun tanye, "Hari tu ummi baru jo bagi 20 hinggit, cepat sangat habis". Aku kate, "Na dok tau gok, tinggal siya lebih jah. Na dok tepon ore pun, kalu mesej pun tok ke lah sampai seribu lebih. Ko Na saloh bukok internet kot, tapi Na disable doh ? Dok tau ah tu". (Note : Aku ore kelate) Mak aku pun bagi RM10. Aku pun tambah lah lagi, jadilah RM11 lebih. Esokkan nye aku check plk, tinggal RM9 lebih. I was like :  Tapi aku sabor je. Malam tu aku mesej ngn orang sampai tinggal RM9 tepat2. *I'm keepin' my eyes on ya kredit* Petang sabtu aku tengok tinggal RM6.50. My reaction : . Tepat2 RM2.50 hilang. Kesabaran aku dah tipis, aku pun tanye En. Google "kredit telefon hilang".  And aku bace, it seems that mah problem is caused by a third party. Aku pun tepon celcom customer service, state my problemo, die tanye personal info, aku jawab, die kate masalah ini akan diselesaikan dalam mase 24 jam,  terima kasih, the end. Hari ni aku tengok takde kredit aku yang lesap. Bagus2. Terima kasih banyak2 kpd pihak celcom for taking care of this and giving an excellent service *yayyy*


So, kalau sape2 yang ade masalah yang same macam aku. Jangan takut dan jangan gentar. Hanya dial 1111, and it'll be solved. ^^ Patutnye aku awal2 lagi tepon celcom, tapi nak buat acane, aku penyabar orangnye. Hehe.

The Star Newspaper 'PMR Results out on Wednesday'
Ohmaigod ! AAHHHHH ! *dupdapdupdap* Hari rabu ni doh la weyh, debor ! Aku sampai mimpi gi ambik result kat sekoloh semalam. Kawan aku pun same, najwa, asma', siti. Najwa lame doh mimpi tu, banyok kali plk tu. Haha. Tapi tak nampak pulak dapat berape A. Harap2 kite sume dapat 9A deh ? :D Kite jupe hari rabu ni kt sklh, bereh ? I miss you guys sooooo much. Syatul ! Napoknye, kite jupe tahun depan yeah ? Harap2 sy ingatlah nk  bagi sudu kek awk tu, kalu dok ambik ke sy ah. Hekhek. Yati, sy bagi pendrive awk rabu ni, sy ltak dh cite wimpy kid & lain2. Tpi merlin muat 4 episode je, sy ade 11 episode dh. Awk bagi smula ah ke sy bru blh ltak ep lain.

Ok then, see you guys on  the next post :)

PS : Merlin is going to end in a few weeks, NOOOOOOOOOO.......... It's my favourite tv series ! How could you do this to me ! Puahaha, overreacting aku. But a small part of me is happy that arthur would finally know about merlin >.< Annyeong !

Labels: , , ,




Older Post . Newer Post